2007. június 1., péntek

Megint roviden

A konyvtavrbann elo lehet jegyezni net idot, mert sokan hasznaljak, es nem biztos, hogy mindig van szabad gep. En nem eltem ezzel a lehetoseggel, igy most csak fel oram van. Gyorsan kell gepelnem. :)
Vasarnapra szabadnapot kaptam, van a kozelben egy botanikus kert, ha jo ido lesz, meglatogatom. Szepeket olvastam rola, es most igy tobb napos eso utan biztos szep is. Es csinalok fenykepeket. Keddre meg foglalok idot a konytarba es elkezdem feltoltogetni oket. Mindez az idojaras fuggvenye.
Utalok porszivozni. Annyira utalok, hogy otthon nincs is szonyeg, eleg csak felsoporni, felmosni, es kesz is a takaritas. Most minden delelott egy kb 100 nm-es teruletet kell felporszivoznom, ami radasul terepakadalyokkal tarkitott. Nem fogom megszeretni a porszivozast.
Leirom, hogy esznek az angolok. A reggelit altalaban valamilyen gabonafelevel kezdik. Lehet ez kasa, vagy pehely, ehhez jon a gyumolcs. Ha ezen tul vannak, akkor jon a villas reggeli (sult bacon, sult kolbasz, rantotta, tukortojas, sult paradicsom stb.) es mindezek utan eszik a vajaskenyeret, esetleg dzsemes kenyeret. Kozben pedig vagy teat vagy kavet kortyolgatnak.
A vacsi maskepp nez ki. Amikor a vendeg megerkezik, akkor kenyeret kell az asztalra tenni (a vajat elore kikeszitjuk) es elkezdenek falatozni. Nalunk menubol valaszthatanak, altalaban negy fele eleoetel van, ebben mindig van gyumolcsle, gyumolcs es leves, ezutan jon a foetel, majd a desszert, sajt es kave.
Tok fura, hogy valaki mondjuk torta utan sajtot eszik.
Igazabol nekem a reggelijuk tetszik. Nem csoda, hogy nem akarnak ebedelni. Ugy belakmaroznak, hogy az egesz napra eleg. Vacsorara is jol megtomik magukat, nem is tudom, hogy tudnak aludni. Biztos megszoktak.
Holnap meg igyekszem bejelentkezni, aztan ket nap szunet, mert a konyvtar vasarnap es hetfon zarva van.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Eniko!
Olvassuk am, csak a comment a ritka.
Szurkolok neked
Szal.Istvan